CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

30 March 2011

Kerana kasihnya ALLAH


Assalammualaikum…

Salam penuh kasih lagi tulus dari hati, salam sayang buat semua saudara seislam.


Sahabat seiman,

Sesungguhnya yang paling menakutkan dalam hidup ini adalah terserlahnya kejelekan, aib dan cacat dalam diri, terbongkarnya busuk diri yang selalu memperturutkan hawa nafsu, saat itu tak akan ada lagi kemuliaan, tak ditemui lagi penghormatan, yang ada adalah kebencian, penghinaan dan cemuhan.


Sahabat seiman!

Dapatkah kita melihat seberapa besar aib dan cacat yang kita miliki? Cacat diri yang selalu terbungkus make-up dunia, aib hati yang sering tertutup dengan dusta, hinanya sikap yang terhalang sandiwara, sahabat, nilailah bagaimana ibadah kita sampai pagi ini, seperti apa akhlak kita kepada keluarga, dan selembut apa sikap kita terhadap saudara?


Sahabat seiman,

Lalu apa yang kita rasakan? Terkadang kita masih dapat tersenyum di balik keburukan yang kita miliki, tak sedikit malah kita mendapatkan pujian, bahkan balasan kebaikan yang tak terbayangkan.. Sering kita tertipu menatap kemuliaan, selama ini tidak terungkapnya aib bukan kerana kita tidak memiliki, dan bukan bererti Allah SWT tidak mengetahui, akan tetapi kerana Allah SWT menutupinya, mungkin bukan kerana kemuliaan kita, tetapi kerana kasih sayang Allah SWT yang begitu besar kepada kita..Sahabat seiman,

Tanyalah diri, jujurlah kepada Allah SWT, mengapa diri terus menganggap suci, sedangkan nafsu selalu dituruti? Padahal kita yakin bahwa Allah Swt mengetahui, berusahalah menjadi pejuang hebat di bawah pengawasan Allah SWT daripada pengawasan manusia, sebab Dialah sesungguhnya yang memberikan kemuliaan!


Dengarlah agungnya firman Allah SWT mengatakan, ertinya:
“Tidakkah mereka mengetahui bahwa Allah mengetahui segala yang mereka sembunyikan dan segala yang mereka nyatakan?” (Al Baqarah: 77)


No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@