CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

06 April 2011

Entry GERAM amat!!!!!


Hangin satu badan. Rasa maw amuk jaaa…Uisshhhh….sabaq-sabaq…bawak-bawak mengucap wahai diri.


Dan Allah Ta'ala berfirman:

"Sesungguhnya hanya orang-orang yang bersabarlah yang dicukupkan pahala mereka tanpa batas." (QS.Az-Zumar: 10)


Dan Allah Ta'ala berfirman:

"Tetapi orang yang bersabar dan mema`afkan sesungguhnya (perbuatan) yang demikian itu termasuk hal-hal yang diutamakan." (QS.Asy-Syuuraa: 43)Awat laa yang dok marah tak kena gaya nihhh?? Cuppp.. nihh bukan saja-saja nak marah na. Nihh dah libatkan keselamatan dan nyawa diri. Ce pikir….. ce pikir….. Takkan nak cool lagik kowt.

Nihh laa masalah bila bawak kenderaan pikiaq diri sendiri jaa, tak ingat orang lain apatah hamba Allah yang pakai kenderaan kecik jaa macam basikal kaa, motosikal ka, beca dll. Taw laa kamo bawak keta, tayah laa nak tunjuk hebat ngat sampai makan jalan orang. Sedap-sedap jaa cheq bawak moto ikut lorong sebetulnya tetiba keta MYVI itam dari celah bedah mana ntah melulu laju himpit cheq. Bukan himpit skit tapi memang berlaga laa tepi keta dia dengan peha cheq, means lehh rasa macam kena sagat laa. Terbakaq hati tuii… Terkejut amat tapi mujur tak jatuh. Kalu laa masa kejadian tuhh cheq tak dapat control diri mesti dah jatuh dah… ntah-ntah dah arwah, jatuh then kena langgar plak ngan kenderaan lain dari blakang.

Terus istighfar lam hati…. Tapi sakit tuhh memang sakit laa, hati pun sakit, peha pun pedih. Alhamdulillah, DIA panjangkan lagi umur. Geram-geram gak… tapi nak pujuk hati punya pasai dan nak legakan hati anggap jaa tuhh ‘kifarah dosa-dosa’ masa lalu. Hope rasa pedih peha tuhhh menghapuskan dosa-dosa kecil yang pernah dilakukan.. nasib laa tak tersiat kulit .

Haissshhh… orang macam nihh pun ada dalam dunia. Kalu laaa ramai orang macam nihh dalam dunia, memang naya. Asyik pikiaq hal sendiri… Hope dijauhkan dari sifat sebegini. Amin…

Renung-renungkan dan selamat beramal..

Terus sabar dan TAHAN MARAH duhai hati!!!

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@