CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

16 April 2011

Bagi yang menCARI

Benar..Jodoh Itu Ketentuan Tuhan..Tapi Kita Akan Ada Terma Merisik..??Salah Ke Merisik..??Tak Salah Bahkan Dianjurkan Supaya Tidak Tersalah Pilih..Hmm..


Untuk ADAM..

Andai Mahu Mencari Hawa.


1. Jgn Dilihat Pd Purdah Mahupun Tudung Semata-Mata..Kerna Hawa Hari Ini Tidak Lagi Seperti Dulu..Lihatlah Pd Telapak Tgnnya..Andai Mudah Telapak Lembut Itu Hinggap Pd Kulit Lelaki Lain Tanpa Lapik..Fikirlah Semasaknya Utk Menyuntingnya..Sesungguhnya Memegang Bulu Anjing Itu Lebih Baik Dari Menyentuh Kulit Lelaki Atau Wanita Yang Boleh Kita Kahwini..


2. Jgn Dilihat Pada Baju Labuh Mahupun Jubahnya Semata-Mata..Lihatlah Pada Sebujur Bibirnya..Andai Kata-Katanya Berbisa Atau Kuat Suaranya..Fikirlah Semasaknya Andai Hati Masih Teringin Menyuntingnya..Khuatir Kelak Dia Membawa Fitnah Buat Si Suami..Menabur Buruk Diri Si Suami.


3. Jgn Dilihat Pada Cantik Ayu Wajahnya Semata-Mata..Lihatlah Pada Sepasang Indah Mata Miliknya..Andai Tidak Redup Menunuduk Pandangan..Fikirlah Semasaknya Andai Ingin Terus Menyunting Dirinya..Khuatir Bila Sudah Bersuami Matanya Masih Terus Meliar Memandang Segak Rupa Lelaki Lain Yang Bukan Bernama Suami..Untuk HAWA..

Andai Mahu Menerima Cinta Adam..


1. Jgn Dilihat Pada Kereta Mewahnya Semata-Mata..Lihatlah Pd Aktiviti Malamnya..Andai Liar Hidupnya Tika Malam Menjelma..Fikirlah Sebaiknya Andai Mahu Menerima..Kerna Maksiat Itu Lebih Mudah Tatkala Kelam Malam Sudah Tiba..Khuatir Juga Subuhnya Terus Leka Dibuai Mimpi Nan Indah..

2. Jgn Dilihat Pada Pakaian Berjenama Semata-Mata..Lihatlah Pada Bahagian Kakinya..Andai Mudah Lututnya Ditayangkan Tatkala Lincah Dipadang Bola..Fikirlah Sebaiknya Andai Masih Mahu Menerima..Kerna Aurat Suami Itu Hanya Selayaknya Dilihat Oleh Si Isteri..

3. Jgn Dilihat Pada Tampan Paras Semata-Mata..Lihatlah Pada Mulutnya Tatkala Berbicara..Andai Dia Mudah Menghambur Carutan Dan Sumpah Seranah..Fikirlah Sebaiknya Andai Masih Tegar Memilihnya..Khuatir Pabila Bersama Kelak..Kesalahan Kecil Anda Akan Menerima Hamburan Cacian Yang Menyeksakan..Lelaki Dan Wanita Hari Ini Tidak Lagi Seperti Mereka Yang Dahulu..Sebelum Ini..Wanita Berhijab Itu Sesungguhnya Mmg Mulia Zahir Batinnya..Tetapi Hari Ini..Mereka Yang Bertudung Barangkali Hanya Utk Menyembunyikan Kelemahan Diri..Begitulah Juga Sang Lelaki..Kadang-Kala Berkopiah..Dari Mata Nampak Sungguh Alim..Tetapi Dlm Hatinya..??Siapa Yang Tahu..


Sekadar Renungan Bersama… Bukan niat menidakkan kebenaran masih terdapat yang sebetulnya alim dan wara’ sebagaimana dia bertudung labuh, berjubah dan berkopiah. Tapi jumlah itu semakin terhakis kerana ‘syaitan dunia’. Jadi bagi yang memang kekal bertudung labuh, berjubah, berkopiah, berhijah sempuran, marilah kita menjaga hati-hati kita sebagaimana kita menjaga aurat kita. Supaya kita tetap ‘baik’ luar dan dalam. Insyaallah. Moga aku masih dalam rahmatMU YA ALLAH.


No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@