CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

18 February 2010

uSHAR APa yaNG Cheq dapaT

Bajet aku kecik.... So sapa-sapa yang bajet kecik macam cheq ni leh laa rujuk sini. Tapi ntah betui ntah dak.. If da salah tu mai laa pakat pebetui k. Ni yang dapat cheq senaraikan untuk DSLR bawah RM1000-RM1500, nie sekadar server kat tenet jaa blum p kedai aggg.. mungkin leh dapat murah lagi kot.

1) Olympus E-420 SLR Digital Camera (Camera Body) (10MP, Dust Reduction, Face Detection, Live MOS) + 1 year OLYMPUS INTERNATIOL warranty - RM1495
2) Nikon Coolpix P90 Digital Camera (12.1 Megapixel, 24x Optical Zoom, 4x Digital Zoom, 3" LCD) (Black) + 1 year NIXON MALAYSIA warranty -RM1495
3) Panasonic Lumix DMC-FZ35 Digital Camera (Black) (12.1MP, 18x Zoom, Leica DC Lens) + 1 year PANASONIC MALAYSIA warranty - RM1495
Nie plak yang dalam lingkungan RM1500-RM2000

1) Fujifilm FinePix S200EXR Digital Camera (12.0 Megapixel, 14.3x Optical Zoom, 2x Digital Zoom, 2.7" Color LCD Display) (Free 4GB SD Memory Card + Soft Case) + 1 year FUJI MALAYSIA warranty - RM1650
2) Sony Alpha A230 Digital SLR with 18-55mm Lens + 1 year SONY MALAYSIA warranty -RM1750

3) Nikon D3000 Digital SLR Camera Body Only (10.2 Megapixels, 3" LCD, 11-point Autofocus System, Self Cleaning Sensor, 3fps, ISO 1600) + 1 year NIKON MALAYSIA warranty - RM1785


4) Olympus E-420 SLR Digital Camera Kit with 14-42mm f/3.5-5.6 Zuiko ED Zoom Lens + 1 year OLYMPUS INTERNATIONAL warranty - RM1875
Nanti if cheq rajin... pas cheq p server kat kedai plak, cheq update harga paling rendah yang cheq leh dapat untuk DSLR mampu milik+ekonomi.


7 comments:

sniffa93_aznil4eva said...

thanx sebab sis tolong servey kan.
haha mmg nak dslr ni..tp tgh mengumpul duet.:)

nikon D3000
tuh simple je nak pakai..

.::AdNiSya3108::. said...

Bestnya ada geng..
Geng mengidam DSLR
Ok gak kalu buat kutu ni.. hahaha
Pakat simpan duit nk beli DSLR.

Shahrin said...

isy... tunggu ada duit nak beli dslr nie... klu ada budget ak beli sony alpha 550 atau nikon d90... besh nie

.::AdNiSya3108::. said...

Tue laa bajetnya hujung sem ni..
Almaklum laa blum keja aggg..
So kena kump duit berdikit2 lama2 jadi bukit.

SCHAKEYRA said...

i wish to have one... ada azam nak kuasai photoshop and dslr... tapi haish~~ masa itu btul2 nyawa r~~~

.::AdNiSya3108::. said...

Slow-slow...
Boleh punya, tiada yg mustahil selagi berusaha..
Wahh tetiba lak bg motivasi.

.miss elly. said...

nisa beli ar D60..
mcm adik ku punye..
harga bleh tahan..
tp klu nak best beli lah D90..

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@