CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

09 November 2008

..::KEsemPatAN::..

"Orang yang lemah,
menunggu kesempatan."

Sudah sering benar bagi orang lemah apabila kesempatan belum datang, dia akan menunggu dan terus menunggu sampai kesempatan itu datang. Bila ditunggu dan kesempatan tidak juga datang menjenguk, dia berbisik pada diri.......ini adalah nasibku!
*********************
"Orang yang kuat,
mencipta kesempatan."

Berlainan pula dengan orang yang kuat, pabila kesempatan belum datang menjengah, dia akan menggunakan pelbagai cara dari segenap kemampuan dan kudrat yang ada untuk untuk menciptakan kesempatan agar ia datang.
********************
"Orang yang cerdik,
memanfaatkan kesempatan."

Maka sudah tentulah orang yang cerdik pula, dia akan memanfaatkan setiap kesempatan kerana dia sangat menyedari bahawa kesempatan itu adalah sesuatu yang amat berharga. Belum pasti kesempatan itu datang bertandang untuk kali keduanya.
********************

Sememangnya, ada waktu ketika kesempatan itu perlu masa. Adakala kita perlu menunggu untuk sesaat tetapi bukan menunggu dengan pasif sebaliknya kita perlu menunggu dengan penuh waspada, proaktif dan penuh bersedia. Bila kesempatan itu datang, kita terus memanfaatkannya. Andaikata kesempatan belum juga datang, kita harus berusaha dan terus berusaha untuk menciptanya walau dalam kesulitan sekalipun. Jika kita punya kesungguhan untuk berusaha terus menerus, suatu hari nanti kesempatan pasti akan datang.

"Di dalam setiap kesulitan terdapat kesempatan."

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@