CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

21 September 2011

Letak pergantungan HANYA pada ALLAH.

Umpamakan diri menaiki sebuah kapal dan ketika berada di tengah laut yang luas, musibah melanda, kapal yang dinaiki dilanda ribut taufan yang ganas lantas menenggelamkan kapal terus ke dasar laut. Pada ketika itu diri terselamat dengan hanya sempat berpautkan pada sebuah pelampung sederhana besar. Di sekililing terlihat hanya lautan luas, tiada langsung tanda-tanda kehadiran tanah besar untuk berenang pergi menyelamatkan diri. Saat ini diri teruji, ketika ini tiada yang lain yang dapat menyelamatkan diri melainkan mampu terus berdoa, menyerahkan pergantungan sepenuhnya hanya pada ALLAH MAHA KUASA dan keyakinan yang tinggi untuk diselamatkan oleh suatu kuasa yang AGUNG.


Begitu jugalah diri kita sebagai HAMBA. Dalam menjalani kehidupan perlu meletakkan sepenuhnya pergantungan hanya pada Alllah, bukan pada manusia ataupun pada makhluk yang lain.


No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@