CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

16 May 2008

..:: wHy bLog?? ::..

Kesibukkan telah membatasi ruang waktu yang aku memiliki….komitmen dari segenap sudut yang mendatang mendesak aku untuk menunaikannya sekaligus mendahulukan mana yang lebih utama. Buat ketika ini, coretan blog belum lagi menjadi satu keutamaan bagi aku….. Maka ku biarkan blog ku sepi buat sementara waktu sebelum menjumpai ruang waktu yang selesa untuk meneruskan coretan.

Sebelum terlupa salam sayang serta ingatan tulus suci buat semua sahabatku….tidak lupa panjatan syukur padaMU YA ILAHI, alhmadulillah. Aku masih bernafas hingga ke saat ini. Pelbagai persoalan berlegar dalam ruang mindaku ketika ini. Coretan kali ini mendorong aku untuk berfikir….berfikir tentang blog……Kenapa aku berblog? Apa mesej yang aku cuba sampaikan? Adakah aku sekadar bersuka-suka? Apa yang aku mahu pamerkan? Bagaimanakah aku akan manfaatkan blog ini? Malah pelbagai persoalan lagi yang muncul bertali arus menghentak kotak akal ku.

Berat…..ku gagahi juga. Awalnya aku berblog sekadar suka-suka lebih kepada percubaan explore teknologi terkini (hehehehe) Namun, tujuan berblog ku bertukar… aku lihat ianya boleh dijadikan satu medan untuk berdakwah, berkongsi ilmu, bertukar pendapat ect. Alhamdulillah, aku sedar sebelum terlewat. Aku perbetulkan niat segala amal perbuatanku kerana ALLAH. Insyaallah…..

Sudah menjadi lumrah kehidupan……..kita adalah berbeza. Bak kata pepatah “rambut sama hitam tapi hati lain-lain” Setiap individu mempunyai cara yang tersendiri untuk menyampaikan mesej, berkongsi ilmu, berdakwah dsb. Sesetengah orang meluahkan melalui puisi, sajak…ada juga yang lebih senang melalui penulisan artikel…tidak kurang juga yang bercerita…

Aku lebih senang menggabungkan kesemua cara tersebut…..berblog dengan coretan kehidupan yang sinonim dengan manusia. Melakarkan tentang perjalanan hidup yang mengandungi pelbagai rencam, asam garam, pahit manis……menyelitkan untaian madah-madah indah dari Al-Quran dan Hadis…..memperjelaskan dengan ijtihad para ulama…..Kepuasaan!!!! Syukur dengan rahmat ALLAH. Aku cuba berkongsi apa sahaja ilmu yang aku ketahui dan miliki walaupun sedikit cuma secara tidak langsung aku juga sebenarnya mendalami sesuatu ilmu itu dengan lebih khusus…. Perkongsiaan ini membantu aku untuk menjadi lebih matang di mana ilmu sedikit yang dikongsi bercambah menjadi banyak…
“Ya Rabbku, tambahkanlah kepadaku ilmu pengetahuan.” (QS. Thaahaa:114)

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@