CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

25 May 2008

..::Muqayyyam Anak Perkasa::..

Agak lama menyepi......kesepian yang lama ini sebenarnya aku menyibukkan diri dengan program Muqayyam Anak Perkasa. Menghabiskan ruang masa bersama anak-anak kecil Sek Ren Al-Islah selama 2 hari 1 malam di sekolah dan Pantai Teluk Bayu, Teluk Kumbar, Penang.
Satu program yang bagus.....penuh dengan suntikan tarbiyyah yang mampu mendidik jiwa anak-anak kecil. Di harap dapat melahirkan generasi rabbani yang soleh wal musleh. Sekadar ingin berkongsi aktiviti yang terlaksana dalam jangka masa yang agak singkat namun bermakna.

[ Taklimat program dan pembahagian kumpulan. ]

[ Anak buah ku yang nakal-nakal blaka - Ice Breaking ]

[ Sibuk bersiap untuk menunaikan solat Jumaat. ]

[ Musang berjanggut....haha. Memamng berjanggut pun perasing bahan-bahan ni. ]

[ Take a rest - Makan petang ]

[ Para mualimmah buat apa tu? - Riadah menjamin kesihatan ]

[ Irfan & Ikmal yang bengkak mata-mata coz nangis after slot muhasabah. ]

[ Mualimmah Islah.....aku ja Ex-mualimmah.... ]

[ Istana kami....hasil penat lelah bersama - Menang tempat pertama...hehehe ]

[ Lepak japp - Santai sambil sibuk membalut hadiah. ]

[ Clap 1, clap 2, clap 3..... aumm..aumm.....we are the best. - Naib johan keseluruhan M.A.P. ]

[ Ucapan penutup M.A.P 2008 oleh Guru Besar Sek Ren Islam Al-Islah. ]

Alhamdulillah....segalanya berjalan lancar seperti yang direncanakan. Hakikatnya banyak lagi aktiviti lain yang dijalankan tapi cukup la sekadar yang dipaparkan. Yang pasti setiap aktiviti yang dijalankan mempunyai messege tersurat dan tersirat untuk membentuk akhlak dan sahsiah anak-anak kecil yang terdiri daripada anak-anak kecil darjah 2 dan 3.

2 comments:

affanazami said...

waaah, kemaen cikgu2 ni

.::AdNiSya3108::. said...

cikgu ape nya affan??
hehehe

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@