CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

27 May 2008

..::HARI INI UNTUK ESOK::..

Memang kita hidup untuk ari ini, namun akibat dari tindakan kita tidak berhenti pada ari ini juga. Ia terus berjalan seiring dengan detik waktu. Terkadang ia berubah menjadi harapan. Tak kurang juga ia menampakkan wajah kecemasan. Bahkan, jika kita tidak berusaha memikirkannya, kelak ia akan mengusik kesedaran dan ingatan kita. Itulah sebab mengapa kita dianugerahkan cita-cita juga kekhuatiran. Tindakan kita sekarang sering membawa impak pada kehidupan di kemudian hari.

Lemparkan sebutir batu pada permukaan danau yang tenang. Ia akan menimbulkan riak-riak gelombang namun beransur-ansur menghilang ke tepian. Permukaan danau pun kembali tenang. Jika lemparan batu itu adalah tindakan kita, apakah ketika air danau menjadi tenang lantas kita berfikiran bahawa segala sesuatu kembali seperti sediakala???
Apakah tindakan kita, sekecil apapun itu, kelak akan lenyap tak berbekas? TIDAK! Memang permukaan danau tak lagi menampakkan gelombang, namun sedarkah kita bahawa gelombang yang sama telah mengubah wajah tepian danau tersebut?? Dan tindakan kita telah mengubah dunia, sekecil apapun perubahan itu. Maka, perubahan apa yang sebenarnya ingin kita catat dari tindakan kita sekarang???

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@