CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

27 October 2011

INDAHnya CINTA HALAL
~
Andai aku adalah tulang rusukmu yang telah hilang,

Aku berharap jika nanti Allah mempertemukan kita,

Kau akan selalu membimbingku,

Agar aku menjadi wanita yang solehah,

Yang nantinya akan menjadi bidadarimu di Syurga,

Kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan akhirat.~
Hakikat diriku MERISIK bukan untuk menyimpan hasrat BERCINTA

ataupun ingin berpasangan sebelum AKAD menjadi saksi pernikahan..

namun sebenarnya ia bertujuan untuk mengorak LANGKAH PERTAMA

dalam mencari KEREDHAAN Allah melalui CARA yang DIHALALKAN olehNya iaitu PERKAHWINAN..ƸӜƷ.. Sesungguhnya kita sebagai HAMBA perlu BERUSAHA dalam setiap perkara kehidupan, namun kita perlu redha dan BERLAPANG DADA menerima setiap KETENTUAN Allah, meskipun HARAPAN dan HASRAT itu belum/tidak kesampaian.. ƸӜƷSABAR menanti..(◠‿◠)¸.•✿◕..Menyimpul TAQWA kasih dua hati..mendirikannya adalah AGAMA, menjaganya adalah IMAN, membanteras wabak-wabak yang mengancamnya adalah JIHAD, dan menjaga buahnya (iaitu) daripada anak-anak lelaki dan perempuan adalah sebahagian daripada SYIAR ALLAH..¸.•✿◕(An-Nissa’: 34)

Kaum lelaki itu adalah PEMIMPIN bagi kaum wanita, oleh kerana Allah telah melebihkan sebahagian mereka (lelaki) atas sebahagian yang lain (wanita), dan kerana mereka (lelaki) telah menafkahkan sebahagian dari harta mereka”.Apabila dua HATI BERTEMU atas satu MATLAMAT kerana ALLAH, itulah KEBAHAGIAAN..(◠‿◠)

.•*¨`*•..¸ ¸.•*¨`*•..


CINTA dan rasa INGIN MEMILIKI itu BERBEZA..


ya ALLAH..

seandainya RINDU ini suci, maka KUATKANLAH..

seandainya UKHUWAH ini kudus, maka PANJANGKANLAH..

seandainya LUKA ini berhikmah, maka SEMBUHKANLAH..

seandainya INGATAN ini berfaedah, maka TERUSKANLAH..


jika namamu telah tertulis di LUH MAHFUZ untuk diriku..nescaya rasa CINTA itu akan ALLAH tanamkan dalam diri kita..tugas pertamaku bukanlah mencari dirimu, tetapi MENSOLEHAHKAN diriku..


.•*¨`*•..¸❤❤No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@