CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

13 June 2010

P.L.K.N dan diriku ~ macam ada sesuatu

Memang jenama tak reti dok diam kot
Tyme study pun leh keja
Dah tu cuti dok diam2 udah laa kat umah tu
Nie tak bukan nak berhibernasi bebetul

Kecoh benar nak keja
Blek jaa kampung terus melilau carik keja
Keja pape pun tak kisah janji halalan toyyibah
Maka bergelar kuli a.k.a buruh wanita
`

Kem PLKN White Resort
Jadi saksi aku kutip pengalaman hidup
Rasa jerih-perih keja 12 jam sehari dengan cuti 1x seminggu
Tanpa elaun, tanpa KWSP, tanpa SOCSO dll

Namun ini bukan penghalang untuk aku terus di sini
Aku cuba sedaya mampu
Mengharungi kepayahan rasa mencari rezeki
Belajar hidup susah sebelum senang
Yang pasti puas melingkari rasa

Aku bukan anak kecil yang hanya tahu meminta tanpa berusaha
Aku bukan lagi si gadis yang terus mengharap rezeki dari lelah ayah dan ibu
Aku mahu menjadi wanita berdiri di atas kaki sendiri
Berusaha dengan keringat basah sendiri
......ALHAMDULILLAH....



5 Mei hingga 11 Jun 2010, tempoh sebulan ku lalui
Cukup menduga kesabaran
Ragam manusia yang pelbagai ku tonton
Pengurus, pengurusan kem, kawan sekerja, jurulatih, cikgu dan pelatih semua ada laku sendiri
Bukan mudah....... tapi kulalui dengan sempurna
...GEMBIRA.....



Pasti akan ku rindui mereka semua
Walaupun sebentar.... mengenali kalian semua buat aku senang
Senang bergaul dengan semua kelompok manusia
Lapang menjadi manusia yang penuh kasih sayang
Aku sayang kalian semua.....
Sampai kita ketemu lagi.....



Mereka di bawah ini adalah sebahagian yang mewarnai hidup saya
Warnakan pelangi sepanjang keberadaan sebulan saya di situ
Buat saya tersenyum, marah dan juga ketawa...



........Hope tak terputus perhubungan kita....
Perkenalan singkat yang segar dalam ingatan
Anda tidak boleh mencipta pengalaman. Anda mesti menghadapinya

2 comments:

cik paro said...

semoga ia menjadi kenangan yang paling terindah..

.::AdNiSya3108::. said...

Thanks...
Hope so.

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@