CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

21 May 2010

Pengalaman yang mencabar untuk dilalui


Anda sukakan cabaran dan aktiviti lasak???
Jika 'YA' jangan lepaskan peluang untuk beraksi secara solo atau berkumpulan
Yang pastinya menjanjikan pengalaman menarik untuk dicipta.SkyTrex Adventure merupakan yang pertama di Malaysia, menyediakan satu bentuk aktiviti luar berbentuk eco-rekreasi berasaskan pendidikan di mana para peserta akan melalui perjalanan dari pokok ke pokok melalui beberapa siri halangan dengan berada pada ketinggian 3 meter ke 22 meter di udara.Di sini anda boleh menguji ketangkasan, ketakutan dsb dengan berjalan, merangkak, menghayun dan meluncur di udara dalam keadaan yang selamat. Di samping itu anda dapat menikmati keajaiban Hutan Hujan Tropika Malaysia. Terdapat 3 pilihan pengembaraan yang menarik untuk dilakukan oleh anda dengan siri halangan yang berbeza mengikut tahap:1)Little Adventure (RM30.00)
Litar kecil ini mengandungi 15 pengembaraan mencabar dengan peringkat kepayahan meliputi “mudah “ke “sukar“. Cabaran dinamakan sempena tingkah laku binatang-binatang seperti “Tupai Terbang“ (Flying Squirrel), “Rangkak Cicak“ (Crawling Lizard), “Jungkit Arnab“ (Hopping Rabbit) dan banyak lagi. Dan penamatnya adalah dengan Menamatkan kegiatan itu dengan “Selam Badak“ (Diving Hippo) yang memerlukan anda untuk merentasi sebuah tasik sebagai penyudahnya. Pelbagai cabaran dijamin bagi terus kanak-kanak, dan juga orang-orang dewasa yang kurang gemar mengembara atau sibuk tetapi ingin berhibur. Masa yang dianggarkan 0.5 jam untuk 1 halangan.2) Big Thrill (RM40.00)
Litar ini mengandungi 23 cabaran menyeronokkan dengan tahap kesukaran pelbagai bermula dari cabaran mudah“ kepada “amat sukar“. Dengan beberapa cabaran sehingga mencapai ketinggian 17 meter seperti merentasi "Crazy Zig-Zag", melayang di udara dengan "Sky-Crawl" pada Bermuda Triangle, melalui "Earthquake", "Happy Hopper" dan menamatkan dengan "Wild Revenge". Anggaran masa untuk menyelesaikan cabaran ini adalah 1.5 ke 2 jam.

3) Extreme Challenge (RM45.00)
Merupakan litar baru sebagai tambahan yang terkini untuk taman ini dengan 21 halangan yang sangat mencabar pada ketinggian yang mencapai sehingga 22 meter. Cabaran ekstrem ini terbuka kepada kelompok pertama pelanggannya pad 23hb Mei 2009! Anggaran masa untuk menyudahkan cabaran adalah kira-kira 2 ke 3 jam.


SkyTrex Adventure terletak di Taman Pertanian Malaysia, Shah Alam. Berikut adalah peta perjalanan.


Untuk mengetahui dengan lebih lanjut bolehlah melayari laman web berikut
http://www.skytrex-adventure.com

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@