CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

03 June 2009

Jah!T-mENjah!t

Kalerfull nguhh.....sukanya warna-warna terang dan ceria
Tapi apakah ini?? [cendaha gaharu pula]
Cantikkah ia dipandang mata??


Ambo suka menjahit....... [leh percaya ke??] Memang suka sangat tapi tengok tyme gak. Kalu RAJIN yang jadi peneman semangat la beraktiviti menjahit ni. Orang slalu cakap yang bergelar HAWA nie perlu da skill menjahit. Kalu tak minat dan tak pandai menjahit macamna lak?? Pape pun ALHAMDULILLAH padaNYA coz ambo dikurniakan kelebihan ini. Dah bape bulan ambo beli kain bidang 60" untuk buat tudung. Beli tyme g despatch kat JOHOR dan sempat singgah kat JAKEL. Tapi terperuk ja kain tu tak bersentuh coz busy amat ngan komitmen len. Buat masa nie ambo blum da pape komitmen lagi [tak keja lagi n anak pun blum ada] So guna la masa yang ada untuk aktiviti jahit-menjahit. Bukan susah pun nak menjahit yea kaum HAWA!! Tambah la kalu nak jahit tudung pakai sendiri. Senang ja semudah menyebut A, B dan C [uppsss, lagak cekgu la plak] First skali lipat kain bidang 60" tadi ikut keselesaan masing-masing. Means nak tudng tu kecik ka besar ka [labuh atau tak] Jadikan seperti tudung tiga segi then tanda la bentuk lengkok tudung. Yang dah pro senang jea laa kan terus potong ja....zap...zup...zip...zazzzzz Then jahit la cecantik dan sekemas tulang tudung tu. After dah settle potong, layurkan hujung tudung bekas guntingan tadi. Untuk matikan rambu ramba yang menjulur dan bakal menyemakkan keadaan Bagi yang nak lebih kemas hantar ja kedai untuk jahit tepi halus. Maka siap la ia untuk dipakai ke mana jua yang anda suka. Trengg...neng.......nenggg...... Maka siap la tudung yang telah dijahit hasil air tangan sendiri. Tak sabaq ambo nak pakai coz baru ja siap dibasuh dan dijemur.

Sedap agg pakai hasil jahitan sendiri dan sangat puaih hati coz leh ikut citarasa tersendiri hendaknya. Selamat Mencuba. [hehehehe]

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@