CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

28 January 2009

~Palestine Menangis Lagi~

Bismillahhirahmanirahim......
Segala puji bagi Allah Tuhan sekelian alam. Tiada Tuhan yang disembah selain Dia, Maha Kuat, Maha Penentu, Maha Perkasa, Maha Menguasai lagi Maha Esa. Di dunia dan di langit ini tiada satu pun yang boleh melemahkanNya. Selawat dan salam ke atas junjungan mulia kita Nabi Muhammad s.a.w, hamba Allah dan RasulNya, para sahabat nabi, para tabi'in, para anbiya', para Mujahideen serta muslimin dan juga muslimat seluruh alam.

Isu Gaza-Palestine telah agak lama menjadi tumpuan orang ramai sama ada umat Islam atau tidak untuk dibincangkan , didebatkan, diulas dan lain-lain lagi. Dah lama ingin menulis sesuatu berkenaannya tetapi seperti belum sampai waktunya. Saat ini telah hadir aura itu...tidaklah bermaksud sebelum ini tidak peduli berkenaan isu Gaza-Palestine cuma menanti waktu yang sesuai mungkin. Untuk kesekian kalinya, bumi Palestine dicabuli oleh kekejaman Israel a.k.a zionis laknatullah. Sesungguhnya kejadian-kejadian yang berlaku sekarang ini di bumi Islam dan umat Islam iaitu bumi Gaza-Palestin sangat-sangat mendukacitakan, menyakitkan, memeritkan dan segala macam lagi. Rakyat Gaza-Palestine menanggung derita dan sengsara berpanjangan berdepan dengan pencerobohan dan penyembelihan yang dilingkari oleh keganasan tanpa ada apa sahaja nilai, etika dan akhlak sebagai yang bergelar MANUSIA. Kejam dan hinanya Israel lebih dari binatang yang tidak berakal.


Hakikatnya umat ISLAM di Gaza-Palestine diibaratkan seperti berada dalam kondisi ICU iaitu pada tahap kritikal tetapi persoalannya seberapa ramai antara kita yang sedar akan hal ini?? Bersamalah kita menyedarkan diri bahawa isu Palestine bukan hanya permasalahan rakyat Palestine tetapi isu kita bersama. Isu Palestine juga bukan hanya isu perebutan sebidang tanah yang menjadi tapak letaknya Masjidil Aqsa tetapi isu Palestine adalah lebih dari itu!!! Isu Palestine adalah isu Akidah yang selayaknya dipertanggungjawabkan bagi sekalian umat Islam kerana kedudukan Masjid al-Aqsa sebagai TANAH SUCI KE-3 dalam Islam, KIBLAT PER-1 umat Islam, TANAH ANBIYA' dan PUSAT PEMERINTAH dunia Islam seperti yang dirakamkam dalam Hadis Rasulullah.


Isu Gaza-Palestine juga bukan semata-mata isu agama atau perbatasan tapi isu global. Bagi masyarakat bukan Islam, isu Palestin berarak sekitar hal ketidakadilan dan kezaliman rejim terhadap bangsa Palestin yang perlu sama-sama dibela dan diperjuangkan. Terlalu banyak jumlah kecederaan dan kematian untuk dihitung. Tek terkira ramainya ibu-ibu yang kehilangan anak, isteri kehilangan suami kerana mengejar syahid di bumi Palestine, juga anak kehilangan ayah dan terlalu ramai syuhada terkorban kerana perjuangan mereka di bumi Palestine. Renung sejenak......berapa banyakkah lagi titisan airmata dan darah yang akan mengalir dan meliputi bumi Palestine?? Kembali menyapa iman dan menyoal diri sendiri. Lantaran apa yang telah terjadi di Gaza-Palestine, apa yang sudah kita korbankan untuk mereka? Apa yang sudah kita perjuangkan? Apakah fungsi dan peranan kita? Bagaimanakah perlunya kita bertindak? Fikir-fikirkanlah.....hakikatnya kita masih disini, kita masih tetap lagi disini, kita masih tidak melakukan apa-apa untuk Palestine!!!!

Bangunlah wahai seluruh sahabatku dan sedarlah akan hakikat ini!! Betapa zalimnya kita kerana hanya berdiam diri melihat pembantaian saudara seiman dan seislam kita!! Palestine bukan hanya tanggungjawab Hamas atau tanggugjawab penduduk Palestine yang berjumlah kurang dari 5 juta orang itu tetapi merupakan tanggungjawab kita semua, tangungjawab seluruh umat ISLAM di dunia ini. Bersama berdialog dengan diri serta hujani diri dengan soalan WHAT I’VE DONE FOR THIS UMMAH????Dari Abu Umamah al-Bahili bhw Nabi s.a.w bersabda :
"Sekelompok dari umatku akan tetap berada dalam kebenaran yang nyata dan akan mengalahkan musuh-musuh mereka, dan mereka tidak akan disakiti oleh musuh-musuh mereka kecuali apabila mereka ditimpa kesusahan, dan sehingga datang pertolongan dari Allah dan keadaan mereka akan kembali seperti sedia kala" Para sahabat bertanya: "Di manakah tempat mereka itu ya Rasulullah s.a.w?" Baginda s.a.w menjawab:"Di Baitul Maqdis dan di aknaf (bawah lindungan ) Baitul Maqdis".


‘ Ya Allah..hancurkanlah kuffar laknatullah..hancurkanlah Yahudi laknatullah..bebaskanlah tanah Palestine..kembalikanlah kegemilangan Islam’

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@