CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

11 June 2008

..::sUsAH & sENang::..

HIdup SEbagaI mAkhLuK yANG bERgeLAr InSan Di dUnIa InI mENyebabKan KiTa tiDaK pErNAH puTUs dAri uJIan Dan JugA DUgAaN.....jaLaN yANg KitA sELuSuRi tIDak PernaH sUnYI dArI oNaK dAN duRi KehidUpaN.....aDakalaNyA KiTA cEkAL MenGhaDaPi pAhIt Gentir.....dAn aDa KeTiKanya KitA TErSUngKuR leMah.....Dan SeriNGnyA kIta meNgeLuh Dan BeRtANya.....BeRtAnYa Dan TeRuS bErTaNya................KITA BERTANYA : KENAPA AKU DIUJI?
QURAN MENJAWAB :
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan,"Kami telah beriman." ("I am full of faith to Allah")sedangkan mereka tidak diuji?Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."
(Surah Al-Ankabut: 2-3)

KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA YANG AKU IDAM-IDAMKAN?
QURAN MENJAWAB :

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
(Surah Al-Baqarah: 216)

KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
QURAN MENJAWAB :

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya,"
(Surah Al-Baqarah: 286)

KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?
QURAN MENJAWAB :

"Jgnlah kamu bersikap lemah. dan jgnlahpula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jikakamu org2 yg beriman."
(Surah Al-Imran: 139)

KITA BERTANYA: BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
QURAN MENJAWAB :

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan dengan jalan sabar dan mengerjakan sembhyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali orang-orang yang khusyuk."
(Surah Al-Baqarah: 45)

KITA BERTANYA: APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI?
QURAN MENJAWAB

"Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu'min,diri,harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka... ?
(Surah At-Taubat: 111)

KITA BERTANYA: KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
QURAN MENJAWAB

"Cukuplah Allah bagiku,tidak ada Tuhan selain dariNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
(Surah At-Taubat: 129)

KITA BERKATA: AKU TAK DAPAT TAHAN!!!!!!
QURAN MENJAWAB

"......dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yang kafir."
(Surah Yusuf: 12)

SeSUngGuHnYa Allah S.W.T. itU MAha PEengAsih & PeNYayAng terhADap hAMba2Nya. kEtiKa KAmu MenGhaDaPi kesUsaHan, iNgAtLaH sEsuNGguhnNya aDa raMAi lAgi oRaNg yANg MEnDeRItA DEnGan kEsusAHan yANG LebiH dAhsYat DaRi kAmu dAN taTkALa kAMu meNGhAdAPi KeSEnANgAn PuLa inGatLah yANG sEgaLAnya aDaLah pINjamAN dArIpAdA Allah S.W.T iANya boLeh DiTaRik baLik PaDA BiLA-biLA maSA SAhaJa. OLeh iTu MariLAh kITA samA-SAma berSyUKur kepAdANYA, bERsABAR Dan sENTIasa rEDHA DaLam APa JUa KeAdaan yANG MenimPa diRI KITa......

Segala puji bagi Allah S.W.T., pemilik sekalian alam ini, wallahu'alam.

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@