CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AMARAN KERAS!!! BACA sebelum scroll ke bawah

Aku tak minta apatah memaksa sesiapa untuk membaca tulisan dan coretan di blog aku ini. Segala yang tertulis dan tercoret adalah dari aku kepada aku juga untuk aku. Kalian bebas untuk menafsirkan setiap tulisan dan coretan itu tapi ketahuilah bahawa hanya aku yang mengerti hakikat sebenar di balik semuanya. Jangan mengatakan yang bukan-bukan di belakangku kerana aku tidak akan memaafkan perkara-perkara yang kalian katakan apatah lagi kiranya ia tidak benar. Andai mahu ketahui kebenaran, ayuh bertanya sendiri pada pemilik blog ini iaitu AKU. Juga AMARAN keras, tidak perlulah kalian menyinggah di blog ini sekiranya hanya ingin mengambil tahu hal diriku, mengintip-ngintip perjalanan hidupku demi untuk melihat aku jatuh dan bertujuan menjatuhkan aku. Kerana aku tetap aku yang menjadi aku dan kekal sebagai aku. Segala sesuatu adalah dari DIA MAHA KUASA, aku redha. Jika ternyata blog ini tidak memberi apa-apa faedah pada kalian, baik kiranya kalian melarikan tetikus ke button X (cancel) di atas sebelah kanan dan tekan button tersebut. Dengan itu kalian akan terpisah dari dunia coretanku. Maka ingin aku ucapkan SELAMAT TINGGAL dan tak lupa TERIMA KASIH kerana sudi mengunjunginya walaupun seketika.

Followers

31 July 2008

..::SEMESTER baru BERMULA::..


Subhanallah…….Maha Suci Allah…..sedar x sedar semester yang ku duduki kini merupakan tahun akhir pengajian sebelum menggenggam segulung ijazah. Hampir sebulan aku telah kembali ke daerah ilmu, UKM. Awal sem sememangnya agak sibuk….sibuk dengan aktiviti pindah kolej penginapan, mengorganisasi program kelab dan persatuan, mendaftar tutorial, search bahan untuk assignment dsb. Dengan sebab ini juga aku agak menyepi daripada menerobos ke dunia sesawang….

Semester ini aku agak relaks…...kuliah dan tutorial hanya 3 ari jea; Isnin, Selasa dan Khamis. Sementara, waktu selebihnya adalah rehat time….hehehe. Subjek pun agak kurang…just want to post:
1)PoLitIK amERiKa
2)GOVernANs dan ORGanISAsi
3)DEMOkraSI DaN MasYarAkAT SiViL
4)PoLitiK DunIA MEmbaNGun
5)HaK asASi mAnusIA
6)PenNGAntAR pENdiDikAN bERsepAdu.

Kesemuanya berjumlah 6 subjek dengan 18 unit kredit iaitu 4 subjek major, 1 elektif dan 1 lagi wajib universiti. Tak dikira lagi dengan persiapan awal tesis....aku cuba untuk menyiapkan 2 atau 3 bab untuk sem ni, at least tinggal 2 bab aje lagi untuk sem akhir. Hope aku mampu menyiapkan pa yang ku cuba rencanakan. Insyaallah...

Hurmmmm…walaupun kuliah baru berlangsung 3 week, ku dah dapat 6 assignment yang perlu disiapkan. Agak penat coz kalut dengan program Gerakan Desa Wawasan 2008 (GDW ’08) iaitu program anak angkat anjuran Persatuan Mahasiswa/I Pulau Pinang, then dengan program Induksi Tahun Satu sesi 2008/2009 dan Forum Akademik anjuran Kelab PESEPSI. Tambahan pula…..beban aku semakin bertambah apabila aku dipertanggungjawabkan memegang usrah. Mahu atau tidak, minat atau tak, perlu atau tidak…..aku mesti menerimanya. Insyaallah...ku cuba sebaik yang mampu. Segala yang baik adalah datang dari keredhaanNYA sementara segala yang khilaf adalah dari kesalahan dan kesilapan aku sebagai hamba yang dhoif.~ Bro. Danny jgn mare eikk...cilok dari blog anta~

No comments:

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@

S@y@ s@y@ng f@m!ly s@y@